Policlinica abstraca de Administrare a Durerii Divine

joi, 6 august 2009

Nici pe departe atat de difuz


Vorbim de intuneric si il exprimam prin simbolism, ne dorim intuneric si il interpretam prin postmodernism.Vedem intunericul si nu il intelegem, nu vrem sa-i vedem adevarata valoare si il interpretam in sens negativ. Cel ce gazduieste raul cel ce ivaluie in mister orice nelegiuire si trece in nestire orice actiune ar putea sa produca fiinta umana la adapostul sau.
Ne temem de el si ii atribuim o incarcatura negativa pe care de fapt venerabila fiinta umana o produce prin propia existenta, rau imprastiat si difuzat tot de perfida ei prezenta. Imparte valoarea dupa bunul ei plac si isi cauta tot timpul vinovati care sa nu fie ea insasi pentru ca valorile umanismului si neoumanismului si neo neo umanismului sunt din ce in ce mai acceptate de parca fiinta umana este un mecanism ce nu poate niciodata sa dea gres si nu se scufunda niciodata in mazga nedreptatii niciodata nu imbratiseaza n calea perfidului "intuneric", intotdeauna blamat intotdeauna desconsiderat.
Daca iti atribui tu singur valoarea ajungi sa ai exact atata valoare cat iti corda ceilalti si cum se tinde spre egoism mereu vei primi inapoi mai putina recunostinta decat ai dat si tot asa in ordine direct proportionala inversa , cu cat mi putin cu atat mai putin si tot asa. De unde si pana unde metafore si epitete cand toata lumea are prerea ei care in propria viziune conteaza cel mai mult in comparatie cu restul, oricat de stupida ar fi fiinta cu acea parere. Un fapt este cert prostia nu este masurbila dar este cert ca este multa data fiind proportia de fiinte cu putine circumvolutiuni ce le intalnesti la fiecare colt de strada, trecere de pietoni,piata etc etc.
In consecinta adevarata valoare nu poate fi decat inecata in aceasta maree a nonvalorii si idiotiei crancene ce se gaseste la tot pasul. Ca marfa ar avea un pret destul de scazut avand in vedere ca cerere nu exista dar oferta depaseste orice limita inchipuita sau impusa.
Este foarte greu sa distingi adevarata valoare in aceasta masa hidoasa de moluste aproape necuvantatoare desi este paradoxal, dat fiind numarul lor mare exasperant de mare acum se intelege de ce valoarea este greu de gasit. Cum prinzi un pestisor de aur intr-un ocean plin de pesti care teoretic toti ar trebui sa fie de aur? In nici un caz momindu-l ca pe soarece cu cascaval sau ca pe un peste obisnuit, cu rame.

3 comments:

KX The Big G spunea...

deci m-ai facut extrem de curios in legatura cu ce te-a pornit sa scrii asta, si desi nu vreau sa fac asta trebuie sa citesc textu starnitor ... i hope i won't regret it

Qu spunea...

Să zicem că post entry-ul ăsta ar fi o încercare de critică asupra articolelor de blog publicate de multe persoane în ultima vreme. Good job, Dr. Maurice!

Maurice spunea...

O fi o incercare de critica eu am vrut numa sa lew arat cum se face daca tot scrii, nu este cel mai fain articol publicat de mine dar nici cel mai naspa, dar nici la cv nu mi-l trec.