Policlinica abstraca de Administrare a Durerii Divine

duminică, 4 octombrie 2009

Teoria abstracului "Denişă"


A murit incercand sa traiasca, a murit incercand sa nu se inece, incercand sa nu sfarseasca. Dureaza de o vesnicie si sigur o sa mai dureze inca si nu pentru ca timpul ar fi nesfarsit ci pentru ca sfarsitul nu are timp pentru ca presarat cu uitare este. I se face si reclama la Tv si pe strada, oriunde te intorci numai postere mari pe care scrie multilingvistic SFARSIT. Sfarsit peste tot si nicaieri speranta peste tot deziluzie si nicaieri miraje, pentru ca totul se naruie mai repede decat poate fi reparat si in orice caz mai repede decat a fost cladit, se naruie intr-un praf imens care ascunde propriai naruire, propria disparitie. Dispari fara a sti ca dispari?
Sfarsit si nimeni nu pare a realiza, toti se plimba pe strada ca in orice zi normala vazandu-si de grijile urgente si nimeni nu pare sa observe aceasta proprie disparitie, aceasta digerare a materiei de catre materie. Mascariciul luminii umbreste tot tabloul spre a nu lasa sa fie admirat decat ceea ce el doreste sa fie vazut, Mascariciul luminii si craiasa zapezilor topite asfel ramas fara loc de munca se ocupa de mascarea adevarului in tot felul de teorii halucinante, imbraca adevarul jerpelit si zdrentaros in suba minciunii cea calduroasa si atotprimitoare. Demoni ai descompunerii isi tes planul si in acelasi timp pe toti stalpii afisele cu "SFARSIT" sunt lipite unul peste altul in manunchiuri masive intr-un decor de teatru in care toate genurile dramatice se contopesc intr-unul singur care sa-si bata joc de toata existenta.
Destramare care nu se termina fiind atemporala, destramare care se destrama pe ea insasi si tot ce poate fi destramat si rupt in bucati, jigcneste existenta iar existenta nu realizeaza penibilul in care se afla si asta pentru ca... SFARSIT.

2 comments:

Nobody spunea...

Bai Hesus. Se intrezareste chintesenta spumanta din gandirea ta paradoxala. Si adauga-ma si pe mine in lista ta de oameni pe care ii urmaresti. Uratule... :))

KX The Big G spunea...

orice sfarsit e un nou inceput ce se sfarset si el la un moment dat si ui asa ne futem noi prin mii si mi de ccluri fie ele repetitive fie nu, desi in ziua de azi nici anotimpurile nu mai tin con cont de cum ar trebuii sa mearga treburile, si sfarsitu ala de aduce cel mai inceput nou dintre vechile inceputuri noi nu stie cand si unde de ce si cum sta el asa pitulit dupa un colt cu bata pregatit sa iti dea in cap pentru un pachet de tigari sau pe ce afis pe langa care treci neobservandu-l e scris